Skip to content

Online bewaren van bestanden en foto’s

Op maandag 15 maart hebben wij de voorstelling gegeven over het online bewaren van bestanden en foto’s.

Het was de bedoeling om de leerkrachten wegwijs te maken in het bewaren van foto’s of andere media online. Dit met websites zoals Flickr, Skrydrive, Rapidshare, …

Desondanks de magere opkomst (1 leerkracht), zijn we toch met volle moed begonnnen aan deze voorstelling.

We begonnen met de uitleg over de Skydrive van Windows. Hier is hetSkydrive de bedoeling om bestanden van jezelf (Word,Excel,…)  te uploaden, zodat je er te allen tijde aankan. Dit systeem is niet echt bedoeld om he bestanden te delen met anderen, maar eerder voor jezelf.

Als tweede legden we Flickr uit, dit is een site van Yahoo. Hier kan je Flickreen profiel maken waarop je foto’s kan uploaden die je beschikbaar kan stellen voor iedereen. Zo kan bijvoorbeeld familie die veraf woont toch jouw vakantiefoto’s online bekijken. Je kan ook vrienden toevoegen zodat je up to date blijft van nieuwe foto’s/albums.

Uiteindelijk hebben we nog enkele minuutjes gespendeerd aan Rapidshare, een site waar je vanalles kan uploaden. Meestal worden deze bestanden eerst gecomprimeerd (.zip, .rar) en dan geupload. Dan kan je de link die je krijgt doorgeven aan iedereen die je wil. Je kan de link ook op een forum zetten zodat iedereen eraan kan, maar daar kunnen dan ook vreemdelingen misbruik van maken. Een rapidshare account kost geld, dus is deze manier iet minder voor de hand liggend. Trouwens is het systeem veel ingewikkelder dan Skydrive of Flickr.

De leerkracht die onze les volgde wou haar vakantiefoto’s tonen aan familie die in het buitenland woonde. We raadden haar dus aan Flickr te gebruiken omdat dit het meest efficiënt en simpel in gebruik zou zijn voor beide partijen.

De leerkracht was blij met deze oplossing en dat waren wij ook, het was een geslaagde les!